Thursday, August 18, 2011

Gengster: Kementerian tunggu laporan

KUALA LUMPUR 17 Ogos - Kementerian Pelajaran sedang menunggu laporan daripada pihak polis mengenai kejadian sekumpulan 20 pelajar menyerang dan mencederakan beberapa pelajar sebuah sekolah di Jalan Bukit Nanas semalam, sebelum tindakan yang sesuai dikenakan terhadap mereka.

Timbalan Menterinya, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, antara laporan yang perlu diteliti adalah sama ada 20 pelajar itu benar-benar bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Melawati dan SMK Padang Tembak, Jalan Semarak seperti yang didakwa mangsa.

"Jika didapati memang pelajar sekolah itu terlibat, maka kementerian tidak akan teragak-agak mengenakan tindakan terhadap mereka. Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pelajar yang terlibat dalam masalah gangsterisme.

"Pelajar yang terlibat dengan gangsterisme akan diberi amaran, digantung atau buang sekolah. Ia bergantung kepada berapa serius tindakan mereka. Jika serius, pelajar terlibat boleh dibuang sekolah," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai sekumpulan 20 pelajar dari dua buah sekolah di ibu negara bertindak seperti gengster dengan menyerang dan mencederakan beberapa pelajar sebuah sekolah di Jalan Bukit Nanas dekat sini, semalam.

Mangsa antaranya diserang menggunakan pemegang kunci motosikal dan besi panjang.

0 comments:

Post a Comment

Followers

TENTANG DIRI SAYA

My photo
GURU AKADEMIK TINGKATAN ENAM SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM. PENDIDIKAN; SK TOK KHALIFAH, PT.13 (1972-1977); SAMR SG. HJ. DORANI (1978-1980); SAMT SSAAS, BT. 38 (1981-1984); UNIV MALAYA (1985-1988); MPKTBR (1990); IPSI (1997); UPSI (2000-2005); UPSI (2008-?)

ALAMAT EMAIL

abdmaleks@yahoo.com
abdmaleks@gmail.com
Sejak 12 September 2009

ANDA BERMINAT?

KOMENTAR TERAKTIF

Widget by Blogger Widgets

KEMASAN TWEETER

Twitter Updates

    follow me on Twitter
     
    PENGAJIAN AM 900. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.